Kawan-kawan setia

Rabu, 2 April 2008

Betul ke ni Ezam?

Tak tahu apa terjadi pada Ezam, samada mula bersekongkol dengan be end atau mencuri perhatian pemimpin be end untuk masuk ke dalam atau ini sememangnya fitnah be end untuk melaga-lagakan Ezam dan DSA dan menanam rasa curiga dalam kepimpinan PR yang baru ditubuhkan. Kita berdoa dan bermunajat agar virus-virus yang sedang berusaha untuk mengganggu umat ini akan terpadam dengan sendiri, AMIN

Laporan akhbar Israel tentang Anwar dicurigai

Utusan Malaysia KUALA LUMPUR 1 April – Rakyat mempunyai sebab untuk curiga dengan laporan sebuah akhbar Israel yang meramalkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim bakal menjadi Perdana Menteri Malaysia.
Bekas Ketua Pemuda PKR, Mohamed Ezam Mohamed Noor berkata, walaupun tidak mempunyai bukti atau mengetahui apakah motif sebenar laporan sedemikian dikeluarkan, umum mengetahui Israel bijak memanipulasi keadaan demi kepentingannya.
‘‘Sejak kebelakangan ini, sudah terlalu banyak percaturan politik yang menggadaikan maruah negara.
“Saya juga ada alasan untuk bimbang mengenai perkara ini,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Mohamed Ezam diminta mengulas mengenai laporan akhbar Jerusalem Post bertajuk Anwar Ibrahim: Malaysia’s Future Prime Minister yang sebelum itu turut mendapat reaksi bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan seorang bekas pemimpin PKR, S. Nallakarupan, semalam.
Dr. Mahathir menyifatkan sekiranya Anwar dilantik sebagai Perdana Menteri Malaysia, ia hanya akan membawa satu malapetaka kepada negara ini.
Nallakarupan pula melihat akhbar itu tidak jelas mengenai perjalanan politik negara apabila membuat ramalan sedemikian.
Mengulas lanjut, Mohamed Ezam berkata, itu merupakan satu lagi usaha pemimpin seperti Anwar mengejar cita-cita dalam dunia politik.

Tiada ulasan: