Kawan-kawan setia

Khamis, 28 Ogos 2008

Langkah pertama sudah, tunggu langkah seterusnya..

Bekas Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Anwar Ibrahim telah selesai langkah pertamanya iaitu mengangkat sumpah sebagai ahli Parlimen mewakili Permatang Pauh jam 10.03 minit pagi tadi di depan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.
YDP Dewan mengalu-alukan Anwar sebagai AP yang baru dan mengumumkan kepada ahli Dewan Rakyat mengenai perlantikan Anwar sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen.
Hanya ada beberapa menteri yang hadir manyaksikan majlis angkat sumpah tadi iaitu Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Dato' Mustapha Mohamed, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato' Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz dan Datuk Zaid Ibrahim.
DS Anwar tiba di Parlimen untuk upacara mengangkat sumpah pada jam 9:50 pagi diiringi isterinya, Dato' Seri Dr.Wan Azizah Wan Ismail, anaknya yang juga AP Pantai Nurul Izzah serta
diiringi oleh Presiden PAS, Dato' Seri Abdul Hadi Awang, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim; Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng; Naib Presiden KeADILan, Azmin Ali dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.
Langkah seterusnya kita tunggu 16 September...

Tiada ulasan: