Kawan-kawan setia

Sabtu, 22 November 2008

Penting: Sila ambil perhatian


Pasang tali pinggang percuma di Perodua mulai 15 Disember
PUTRAJAYA - Orang ramai boleh memasang tali pinggang bagi penumpang belakang yang melibatkan model kereta seperti Kancil, Kelisa, Kenari, Kembara dan Rusa secara percuma di cawangan Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. (Perodua) mulai 15 Disember ini.
Timbalan Pengarah Urusan Bahagian Perancangan Korporat Perodua, Abidullah Mohd. Omar berkata, perkhidmatan itu disediakan di 43 buah cawangannya seluruh negara.
"Buat masa ini hanya cawangan Perodua sahaja yang melakukan pemasangan tersebut dan ia belum lagi diperluaskan kepada wakil pengedar.
"Pemasangan itu mengambil masa di antara 30 hingga 90 minit dan saya minta agar temu janji dibuat dulu dengan menghubungi cawangan yang terlibat untuk elakkan berebut dan lewat," katanya pada sidang media bersama JKJR di sini semalam.
Sementara itu, Pengarah Urusan Bahagian Kualiti Kumpulan Proton, Azmi Idris berkata, perkhidmatan memasang tali pinggang keledar bagi penumpang belakang secara percuma bagi kereta Proton adalah bagi model dikeluarkan di antara 2004 hingga 2008 pada 13 November lalu.
Kemudahan itu ditawarkan kepada 225,930 buah kereta yang mana ia tidak dipasang tali pinggang keledar bagi penumpang di tengah-tengah tempat duduk belakang kereta berkenaan yang melibatkan 144,000 buah model Proton Saga dan 81,930 buah lagi adalah model Gen2.
Bagi tujuan itu, pengguna boleh menghubungi pusat servis Proton yang berdekatan atau menghubungi Proton.icare di talian bebas tol 1300-880-888 atau melalui laman web, www.protonedar.com.my.

Tiada ulasan: