Kawan-kawan setia

Ahad, 9 November 2008

Sheikh Muszaphar nafi kumpul RM1.2 juta

Laporan Utusan malaysia:
''Begitu juga dengan isu bayaran, saya sendiri tidak pernah menetapkan sebarang bayaran dan tidak tahu menahu dengan pembayaran yang akan diberikan kepada saya,'' katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini hari ini.
Beliau diminta mengulas laporan sebuah akhbar milik pembangkang bahawa angkasawan negara itu telah memperoleh pendapatan hampir RM1.2 juta hasil siri ceramah yang dilakukannya di seluruh negara sejak tahun lalu.
Sheikh Muszaphar dilaporkan mengenakan bayaran sebanyak RM8,000 untuk satu jam berceramah.
Sehubungan itu, beliau meminta pihak-pihak tidak bertanggungjawab tersebut menghentikan tohmahan terhadapnya.
Beliau turut meminta orang ramai agar menghubunginya untuk mendapatkan maklumat sahih bagi mengelakkan pihak tidak bertanggungjawab menggunakan namanya sebagai orang kenamaan yang hadir pada majlis tertentu.
''Sejak pulang ke bumi, tumpuan saya kini membantu dan memberi sokongan kepada belia, golongan muda dan pelajar sekolah agar mereka dapat menjadi modal insan negara yang terbaik,'' katanya.
Sheikh Muszaphar memberitahu, beliau akan memaklumkan perkara itu kepada Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dalam waktu terdekat kerana perlu ke Jepun untuk memberi ceramah mengenai ekonomi global Isnin ini.

Tiada ulasan: