Kawan-kawan setia

Khamis, 25 Disember 2008

Dulu, sekarang dan akan datang

Kenapa UMNO/BN menjadi cacing kepanasan, serba tak menjadi bila berhadapan Pakatan Rakyat sekarang?.
Mungkin ada yang perasan, sebab dulu kalau ibarat lawan tinju antara PAS dan BN/UMNO, PAS diikat, dibalut dengan kain selimt hingga ke kepala sementara lawannya dilengkapi semua peralatan peninju dan tinju pun bermula sebaik sahaja gong dibunyikan bahkan belum bunyi gong lagi PAS disepak-terajang habis-habisan. Yang PAS boleh buat bersuara sekuat-kuatnya. Yang anihnya, cara macam tu pun PAS menang satu negeri.
Dalam perlawanan ke 12 hari itu PAS beroleh kawan seperjuangan walaupun jumpa tepi jalan tetapi macam DO RE MI la juga atau mungkin mereka ni dapat ilham dari Do Re Mi, telah berjanji setia melawan musuh bersama. Walaupun mereka masih diikat, tetapi telah terbuka jari sikit dan boleh melawan selain dari mulut yang bersuara dengan penulisan. Lagi anih, 5 negeri menang dan lawannya terduduk, bertelagah sesama sendiri bahkan banyak telah keluar bersendirian. Jadi bermacam post mortem dibuat mengapa jari mereka ini terlepas, menyebabkan kalah teruk.
Akan datang bila teknologi makin canggih, suara dan jari PAS dan sahabatnya sudah menjangkau semua rakyat, disinilah BN/UMNO baru tahu tanah tinggi rendah. Tunggulah masanya bila BN/UMNO tidak upaya lagi membungkus PAS dan sahabatnya dalam PRU akan datang.

2 ulasan:

al-brangi berkata...

Lepas ni giliran PAS menkafankan UMNO dan mentalkinkannya pula

Hamirdin b Ithnin berkata...

wah, makin lama makin pandai kau menulis!Tahniah!