Kawan-kawan setia

Khamis, 25 Disember 2008

Musim membelasah PAS 2

Menjelang PRK Parlimen Kuala Trengganu, agenda belasah PAS diteruskan..

> Dasar tidak konsisten - Khairy
REMBAU 24 Dis. - Hasrat Pas dalam melaksanakan hukum hudud sekiranya mentadbir negara adalah satu dasar yang tidak konsisten memandangkan rakan mereka dalam pakatan pembangkang itu tidak senang dengan cadangan berkenaan.
(pura-pura tak tahu ke memang tak tahu perihal pelaksanaan hudud yang tertangguh ni jang?. Cuba belek semula paper lama, tentu jumpa)

> Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, tindakan Pas itu adalah strategi mereka untuk memancing pengundi di Kuala Terengganu yang majoritinya terdiri daripada orang Melayu dan Islam.
(Nama pun politik, mestilah gunakan strategi, perjuangan tetap diteruskan, topik utama akan mengikut tempat dan isu semasa)

> Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, slogan Pas 'Bangun Bersama Islam' adalah tidak relevan dengan tindakan mereka terutama selepas menang dalam pilihan raya lepas.
(Selagi negara masih kategori membangun, slogan membangun tak kan nak buang dan Islam tetap dijunjung)

> Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Syed Hamid Albar meminta Pas bangun daripada tidur yang lena kerana ada sebahagian sekutunya dalam pakatan pembangkang secara terang-terangan menentang ideologi hukum hudud tersebut.
(Berbeza pendapat dan pegangan perkara biasa, tak ada peliknya, tanda kita demokratik)

> Pemuda MCA Wilayah Persekutuan hari ini menghantar memorandum bantahan kepada Pas mengenai cadangan untuk melaksanakan hukum hudud dan qisas di Pejabat Pas Pusat di sini.
(MCA berminat menangguk juga )

> DAP tetap tolak
SHAH ALAM 24 Dis. - Hasrat Pas yang mahu melaksanakan hukum hudud sekiranya berjaya memerintah negara hari ini tetap ditolak oleh sekutu mereka, DAP.
(YB Chang Khim yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor menafikan dakwaan wujud perselisihan faham di antara DAP dan Pas ekoran perbezaan pendirian mengenai pelaksanaan hukum itu)

> Datuk Seri Mohd. Ali Rustam pula menyifatkan kesediaan Pas menerima Zahar sebagai ahli mereka merupakan tindakan terdesak dan hanya menangguk di air yang keruh.
(Biasa la tu bila dah terlepas ada sahaja kekurangan)

> WCC pertikai k'jaan P. Pinang, Pemuda PAS isu I-Dance
Pusat Kesedaran Wanita (WCC) Pulau Pinang "sangat terganggu" kenyataan Pemuda PAS negeri yang menyifatkan program tarian jalanan I-Dance boleh mencetuskan masalah sosial.
(Mengawal lebih baik dari mengubat, fikirkan halus-halus dulu, masaalah sosial ni masaalah bersama)

2 ulasan:

Hamirdin b Ithnin berkata...

Wah, kau punya posting dah makin tajam! tabik lagi sekali!

pasbangi berkata...

ni yang beruntung bersahabat dengan professor. Orang kata bersahabat dengan pembuat besi kena juga percikan api, bersahabat dengan orang berilmu dapat juga tempias ilmunya, Alhamdulillah