Kawan-kawan setia

Ahad, 11 Januari 2009

Petugas Pakatan Rakyat sibuk berkempen, media sibuk melaga-laga Pakatan Rakyat

DAP nafi kenyataan terbaru PAS mengenai hudud
KUALA LUMPUR: Pengerusi DAP Karpal Singh semalam menafikan dakwaan kononnya parti itu tidak mempunyai sebarang masalah berhubung perlaksanaan hukum hudud dalam negara sebagaimana yang dinyatakan oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang baru-baru ini.
"Kenyataan oleh Abdul Hadi berhubung perlaksanaan hukum hudud, kononnya DAP sudah jelas dan faham dengan apa yang sedang bermain di fikiran PAS, sebenarnya tersimpang jauh daripada kebenaran.
"PAS tidak pernah menjelaskan isu berhubung perlaksanaan hukum hudud kepada DAP. DAP sudah tentu ada masalah berhubung perlaksanaan hukum hudud dalam negara," menurutnya dalam satu kenyataan di sini, Sabtu.
Abdul Hadi dilaporkan berkata PAS sudah menjelaskan isu berkenaan kepada DAP sebelum ini dan tahu bahawa parti itu tiada sebarang masalah dengan perlaksanaan hukum hudud dan qisas.
Sementara itu berhubung gesaan Presiden MCA, Datuk Seri Ong Tee Keat supaya DAP menjelaskan pendiriannya berhubung hasrat PAS melaksanakan hudud, Karpal berkata ia 'bukan isu'.
"DAP membantah pengubalan dan pelaksanaan hukum hudud oleh PAS sebaik sahaja hasratnya itu diumumkan kepada orang ramai," katanya. BERNAMA

1 ulasan:

al-brangi berkata...

Kerja-kerja mengadu-domba memang bermatlamat, suoaya pihak yang diadu-domba berpecah, itulah kerja-kerja syaitan manusia