Kawan-kawan setia

Isnin, 2 Februari 2009

Kalau maklumat ini betul, Nizar memang pintar

(Sedutan dari forum tranungkite)
Rasanya ramai yang kurang paham, pasal isu 2 adun perak letak jawatan. ramai yang puji 2 adun ni bermaruah kerana letak jawatan berbanding join BN. disini dijelaskan sedikit sebanyak kronologi perletakkan jawatan tu. PRU ke12, PR menang di perak. semua ADUN PR sign surat letak jawatan adun. surat tersebut tidak bertarikh. disimpan oleh Menteri Besar.
PRK pematang pauh PKR menang.
PRK kuala terengganu PAS menang.
Najib/BN dah gelabah, cari idea nak menguasi perak. merancang tarik 2/3 adun PR. tapi sebaliknya berlaku, adun BN (Bota) join PR. semakin gelabah najib. culik 2 adun PR untuk keluar PR jadi Adun bebas. selepas 10 feb kes 2 orang adun ni dibicarakan, munkin dia orang join BN selepas didapati tak bersalah....dan pujuk adun bota kembali ke BN. Najib tak tau 2 orang adun tu dah sign surat untuk letak jawatan...... pak lah pulak dengan bangga mengumunkan ada beberapa adun PR di perak akan join BN....... last-last.. MB perak keluarkan surat tu serah ke speaker dun perak.... akhirnya kebodohan BN di serlahkan.
KANTOI

Tiada ulasan: