Kawan-kawan setia

Sabtu, 14 Februari 2009

Le Tour De Langkawai melalui Bangi

Rasanya seingat saya ini kali pertama LTDL melalui Bandar Baru Bangi dalam sesi kempen lumba basikal antarabangsa, satu acara tahunan kerajaan Malaysia yang berprestij dan diakui kehebatannya.
LTDL di sokong oleh sektor-sektor koporat terkenal seperti Telekom Malaysia dari sudut komunikasi dan sebagainya.
Sumbangan sektor-sektor koporat ini sangat-sangat dihargai supaya ianya terus cemerlang. LTDL telah diilhamkan pada zaman Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri dan diteruskan hingga ke zaman Pak Lah hari ini. Walaupun dari ukuran kemeriahan, LTDL yang dijalankan seakan-akan sekarang kurang tajaan dan publisiti.

Bandar Baru Bangi yang terletak dalam negeri Selangor bertuah dikunjungi oleh LTDL yang merupakan salah satu daya tarikan pelancong dalaman dan luar negara. Kompleks PKNS memang sesuai sebagai tempat berlangsung semua acara peringkat tempatan, nasional atau antarabangsa. Kedudukan PKNS yang berdekatan dengan Taman Tasik Chempaka, Masjid Jamek, Kompleks kerajaan, seolah-olah klon kepada Bandaraya Shah Alam. Mungkin kerajaan negeri pimpinan Pakatan Rakyat boleh memanfaatkan kompleks PKNS untuk dijadikan lebih berwibawa dan mercu tanda Bandar Baru Bangi
Tiada ulasan: