Kawan-kawan setia

Jumaat, 27 Mac 2009

Simpang 3 bahaya di Seksyen 4, Bandar Baru Bangi

Minta perhatian Yb Dr shafie dan MPKj, terdapat 2 simpang tiga di Seksyan 4 bandar baru Bangi yang di dapati kerap berlaku kemalangan.
1. Simpang 3 yang berhampiran bulatan Seksyen 4 Bandar Baru Bangi, dimana waktu pagi warga seksyen 4 bergegas keluar menuju ke tempat kerja terpaksa melintas jalan besar menuju ke bulatan. Dalam masa yang sama terdapat 3 aliran trafik di situ (1) trafik daripada bulatan (2) trafik yang memasuki ke seksyen 4 (3) trafik yang keluar dari seksyen 4. Cadangan meungkin boleh di tutup trafik no (2) iaitu aliran masuk ke seksyen 4 bagi memudahkan trafik keluar dari seksyen 4. Kalau boleh adakan garisan kuning amaran supaya trafik dari bulatan menuju ke bulatan UKM jangan terlalu laju. Setakat ini sudah berlaku 3 kemalangan di depan mata saya.
2. Simpang 3 Seksyen 4 depan Petronas berhampiran Surau AlKauthar. Kemalangan berlaku selalunya antara trafik jalan terus dan trafik yang membelok dari Petronas ke Jalan 4/5. Malam ini pun berlaku satu kemalangan parah antara sebuah motosikal dan kereta Perodua Viva.