Kawan-kawan setia

Khamis, 16 April 2009

Sekolah Menengah Jalan Empat Bandar Baru Bangi


Setiap waktu pagi, tengahari dan petang pelajar sekolah ini datang dan balik sekolah, begitu juga kecelaruan trafik didepan sekolah ini berlaku. Amat menghairankan bila sekolah ini tidak menyediakan ruangan laluan bagi kenderaan ibubapa dan bas sekolah untuk menurunkan dan menaiki kenderaan. Maka terjadilah saban hari keadaan trafik yang sesak dan kelam-kelibut. Ia terjadi bila kenderan mengambil dan menurunkan pelajar terpaksa berhenti di atas laluan jalan kerana ruang atau bahu jalan khusus. Ia menyebabkan kenderaan dibelakang
ikut berhenti.
Suasana ini sudah berlaku sejak sekolah ini mula beroperasi. Yang peliknya tiada ibubapa pelajar atau penduduk setempat buat aduan ke?, atau dah buat aduan tetapi pihak-pihak berkenaan lambat bertindak atau tak mampu bertidak kerana tiada lagi ruang tanah untuk dibuat khas kenderaan berhenti tanpa mengganggu lalulintas.


Rasanya MPKj kena ambil tindakan segera ni.., kesian ibubapa dan pengguna jalan yang lainYB ADUN Bangi dah tahu ke ni?...atau tak sesiapa yang maklumkan kepada beliauSesak...Tiada ulasan: