Kawan-kawan setia

Sabtu, 4 Julai 2009

AlManiri - Kerajaan DAP tidak stabil?, pakatan bersama DAP rapuh

Berbagai isu terhadap keutuhan PR berlaku. Di mana silapnya. Siapa dalangnya? Apakah ini bermakna dalam Pakatan Rakyat sudah tidak sehaluan lagi. Di Pulau Pinang belum selesai isu Johari Kassim dipecat, timbul pula kes di Kg Buah Pala di mana penduduk mahu Lim Guan Eng meletak jawatan.

Di Kedah DAP sudah keluar Pakatan Rakyat. Adakah di Pulau Pinang, Keadilan pula akan keluar Pakatan Rakyat? Dap di Kedah tidak ketara kesannya kerana Pakatan Rakyat masih boleh perintah gabungan PAS dan PKR. Tetapi di P.Pinang jika PKR keluar Pakatan maka DAP masih boleh perintah jika masih bergabung dgn PAS walaupun dengan majoriti mudah DAP 19 dan PAS 1 jumlah 20 kerusi. Dan kalau PKR pula bergabung dengan UMNO macamana pula? UMNO 11 dan PKR 9 jumlah 20 kerusi juga. Pening-pening..Isu ini perlu ditangani dan selesaikan semua isu ini dengan segera.

Bagi saya ini adalah asam garam dalam politik. Ini adalah proses kematangan dan kebijaksanaan Pemimpin dalam Pakatan Rakyat. Ingatlah harapan rakyat cukup tinggi kepada Pakatan Rakyat. Saya mendoakan mudah-mudahan semua isu ini akan dapat diselesaikan segera dan PAS akan menang di Manek Urai. Pakatan Rakyat terus teguh dan dapat mengambil alih kerajaan Malaysia pada PRU 13.

2 ulasan:

Naruto sensei berkata...

Salam..

Sayang BN kat Babi tak dapat dibayangkan..Isu yang menguntungkan depa..sila ke

http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/07/bn-memang-sayang-pada-babi.html


Naruto alu2kan

Iznan berkata...

Isu babi diselangor, tak da pun DAP nak keluar PR...