Kawan-kawan setia

Khamis, 2 Julai 2009

Kontroverrsi lagi?

Sebagaimana yang dijangka, UBN mengharapkan talian hayat dari PAS untuk terus hidup. Talian hayat kali ini duhulur oleh Pemuda PAS melalui cadangan wacana dengan pemuda UMNO terhadap kenayataan TGNA bahawa perjuangan UMNO sesat. Jika tak mengaku sesat, TGNA mengajak debat dengan Najib tetapi ditolak oleh keseluruhan kepinpinan UMNO dengan berbagai alasan. Yang sebenarnya UMNO takut kalau berdebat, tiba-tiba memang terbukti UMNO memang sesat..maka kapal yang hampir tenggelam terus tenggelam se-tenggelamnya. Pemuda PAS pula mengambil kesempatan ini dengan menghantar surat rasmi terus kepada kepimpinan Pemuda UMNO namun telah diputar belit sekian rupa supaya kelihatan KP hidup kembali melalui seluruh media UBN. Nah kita dah tahu apa hasilnya..bermula dengan DAP Kedah keluar PR dengan alasan isu pusat sembelihan yang diroboh kerajaan Kedah...lepas ni? tak tahu..

Kenyataan Media Pemuda PAS Pusat(1 Julai 2009)

1. Dewan Pemuda PAS Pusat secara rasmi menafikan salah lapor beberapa media mengenai kerjasama antara Pemuda PAS Pusat dan Pergerakan Pemuda Umno Malaysia sewaktu menyerahkan surat rasmi jemputan terhadap Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia untuk mengadakan "WACANA ILMIAH TERBUKA: BENARKAH PERJUANGAN UMNO TIDAK BERTENTANGAN DENGAN ISLAM" melalui penubuhan sebuah SEKRETARIAT BERSAMA untuk bekerjasama dengan Pergerakan Pemuda Umno.

2. Sekretariat yang dicadangkan oleh YB Dato' Razali Bin Ibrahim, Naib Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia dan telah dijelaskan oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat semasa sidang akhbar ialah hanya sebuah jawatankuasa teknikal bersama untuk membincangkan tarikh, tempat, masa, keanggotaan dan format wacana tersebut sahaja.

3. Wacana Ilimiah ini adalah sambungan daripada cabaran debat yang telah dikemukakan oleh Mursyidul Am PAS , YAB Dato' Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat kepada Perdana Menteri Malaysia terhadap kesesatan perjuangan UMNO. Jemputan wacana ini juga adalah rentetan daripada cabaran debat oleh Pergerakan Pemuda Umno Kelantan terhadap YAB Dato� Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat atas isu yang sama. Maka cadangan wacana ini dikemukakan untuk mencari kebenaran atas isu tersebut secara ilmiah.

4. Dewan Pemuda PAS Pusat sedang mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap media yang telah melaporkan secara salah terhadap isu ini

Tiada ulasan: