Kawan-kawan setia

Isnin, 17 Ogos 2009

Influenza H1N1, ramai kesal kelembapan tindakan Kementerian Kesihatan

Ahli Parlimen Ipoh Barat Yb Lim Kit Siang kesal terhadap kerajaan khususnya Kementerian Kesihatan dalam menangani wabak Influenza A (H1N1) yang semakin serius di negara ini. Menurut beliau, kerajaan seolah-olah tidak serius mengenai wabak pembunuh itu hingga ramai rakyat menjadi mangsa. :“Dalam enam teras Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) yang diumumkan oleh Perdana Menteri baru- baru ini tidak menyentuh langsung soal kesihatan. :“Malah kempen besar-besaran yang di umumkan kerajaan juga tidak berkesan dan apa yang sepatutnya kempen tersebut berjaya mengubah kesedaran rakyat terhadap Pandemik ini,” katanya kepada Sinar Harian, semalam. Dari laporan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Ismail Merican mendedahkan sebanyak 40 peratus daripada jumlah korban wabak Influenza A (H1N1) meninggal dunia akibat kelewatan mendapat rawatan awal dan sebanyak 13 peratus pula angkara kelewatan pengesanan oleh pengamal perubatan. Menurut Yb Kit Siang lagi, Kementerian Kesihatan perlu lebih bertanggungjawab dalam menyampaikan mesej terhadap masyarakat dan melipatgandakan usaha. “Kempen yang baik secara berterusan mampu menyelamatkan rakyat daripada menjadi mangsa korban seterusnya,” katanya. (Petikan Sinar Harian)

Kalau dilihat situasi orang ramai rata-rata samada tidak perihatin atau tidak sedar akan pandemik yang melanda negara. Kalau kita ke tempat orang ramai lebih 90% tidak mengambil tindakan pencegahan samada memaki topeng muka atau mengamalkan membasuh tangan sebersihnya sebelum makan atau menyentuh muka, hidung atau mata. Kalau anda ke tempat perhimpunan oran ramai seperti Kajang, Alamanda atau ke KL dan anda memakai topeng muka, anda seolah-olah alien, semua akan memandang anda dengan pelik...

2 ulasan:

Rantong berkata...

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain "Gunakanlah Habbatus Sauda" kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

Ini adalah ikhtiar kita. Belilah apa2 jenama Habbatus Sauda dan amalkannya SEKARANG!!
_______________________
View Profile: Rantong™

mamitanjung berkata...

Salam...

PENGEDAR PROTECUR-100 DIPERLUKAN DISELURUH ASIA...

Tahukah anda bagaimana untuk mencegah H1N1???
Insyaallah…PROTECUR-100 dapat membantu untuk mencegah wabak yang semakin mengganas menyerang kita semua. Produk kami adalah semulajadi dan ia juga boleh dikatakan anugerah daripada ALLAH SWT kepada hamba-hambanya apabila kita ditimpa masalah begini.

Marilah bersama-sama kita memeranginya tanpa keluhan dan putus asa. Ia menyerang tanpa mengira usia, warna kulit, tanpa belas kasihan(no mercy) dan tanpa memberi amaran. Kini virus H1N1 ini berada dimana-mana untuk memusnahkan kehidupan kita.

Jangan teragak-agak untuk mencuba penawar ini sebelum kita diseranginya.
MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT…

Hanya RM 38 sahaja sebotol dan tak rugi untuk mencubanya demi keselamatan diri sendiri dan keluarga tersayang.PROTECUR-100 juga dapat membantu pesakit-pesakit yang mengalami masalah:

Kencing Manis
Gaut
Buasir
Penyakit Kelamin
Sinus
Tekanan Darah Tinggi
Obesiti
Penyakit Kulit
Keputihan bagi wanita
Tahap Ketahanan Badan Rendah
HIV Positif
Batuk
Demam
Selsema
Tonsil(Sakit Kerongkong)
Radang Sendi
Sakit Urat
Jerawat/Jeragat

Hubungi ajen-ajen yang tertera didalam blog saya atau anda boleh terus menghubungi saya untuk sebarang pertanyaan.
(Ross +6012 4102368 / Mikhail +6012 4839622)

PENGEDAR DIPERLUKAN DISELURUH MALAYSIA.

http://www.protecur.com/

Wasalam…