Kawan-kawan setia

Ahad, 2 Ogos 2009

Menyambut tetamu yang berbeza

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di Kelantan pagi semalam untuk merasmikan persidangan perwakilan Umno BahagianKota Bharu. Ketibaan beliau bersama isteri di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa dekat sini pada 9.30 pagi semalam, disambut oleh:
1) Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Mustapa Mohamed serta Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Dr Awang Adek Hussein bersama pemimpin Barisan Nasional (BN) Kelantan menyambut Presiden UMNO
2) Menteri Besar Kelantan dan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyambut Perdana Menteri Malaysia

Presiden UMNO tersebut merasmikan mesyuarat perwakilan Umno Bahagian Kota Baharu di Dewan Putera, Kompleks Sekolah-sekolah Wakaf Mek Zainab, disusuli dengan majlis jamuan rakyat di Dewan Sekolah Menengah Ismail Petra, Kompleks Sekolah-sekolah Wakaf Mek Zainab.

Dari dua situasi di atas, nampaknya Menteri Besar Kelantan lebih profesional, mengenepikan tujuan Presiden UMNO datang ke Kelantan atas urusan parti dengan menyambut beliau atas dasar Menteri Besar dan Perdana menteri malaysia. Peristiwa ini juga memberi tanggapan jelas penyalahgunaan hak kerajaan untuk tujuan parti. DS Najib datang ke Kelantan untuk tujuan parti UMNO tetapi menggunakan harta dan kemudahan kerajaan Malaysia atas kapasiti Perdana Menteri?. Siapa yang tidak profesional?

Tiada ulasan: