Kawan-kawan setia

Khamis, 13 Ogos 2009

Minta pengesahan, ini kes berat...

E-mail dari seseorang yang tidak dikenali. messagenya cukup berat, melibatkan sebuah pasaraya utama di sini. Minta pengesahan e-mail ini.

Assalamualaikum wbt
Saya sekadar berkongsi apa yang sy jumpa di Pasaraya Bintang (di TmnMewah Kajang, di depan kondo Taman Sepakat, berhampiran seksyen 7, BdrBaru Bangi ) pada 18/07/09 sekitar jam 9.30 malam.Malam tu sy ke Bintang untuk membeli ikan bilis. Bintang selalu tutup pukul 10:00 mlm, tapi sy terpaksa beli juga bilis tu mlm itu juga, so sypergi juga la walaupun dah nak tutup. Dengan rushing nyer sy ke section ikan bilis. Bila sy sampai di area ikan bilis tu, sy nampak ramai orang(sekitar 20 orang kot) tengah berkumpul di bahagian menjual daging lembu... dalam hati sy cakap "agaknya ade lelong barang kot" so sy terus ambik bilis n timbang. Kemudian sy tanya la staff yg timbang ikan bilistu.. "ada apa tu?"then staff tu (perempuan bangsa India) kata lebih kurang nya "ada client jumpa daging babi bercampur dengan daging lembu" ...sy punya la terperanjat yang amat sangat .. sy boleh rasa muka sy panas.. rasa darah tersirap ke muka, terkejut yg amat sangat.Then sy bercakap dengan client yg jumpa daging khinzir tu .. perempuan(orng kita, sy panggil Kakak A)... dia kata dia akan masukkan TV3, sy harap dia berjaya. Kata Kakak A, pihak atasan Bintang jumpa 4 lagi paketdaging khinzir antara daging lembu yang di jual. Dia kata lagi, even staff (melayu) yang potong daging tu pun tak tahu beza antara daging tu.Mengucap panjang sy malam tu. Sy kata pada suami sy Bintang akan termasuk dlm senarai pasaraya yg akan sy boikot bermula malam itu. Sy tak kira samada pihak Bintang membuat silap ini secara sengaja atau tidak. Bagi sy sekali ni cukup la. Tak de lagi Bintang dlm senarai sy dah. Nak percaya atau tidak, terpulang. Sy sekadar menyampaikan.

Wassalam.

Tiada ulasan: