Kawan-kawan setia

Sabtu, 3 Oktober 2009

Apa kono eh jang

Hasrat tak kesampaian? tu lah dia rupa pemimpin yang budak-budak gelarkan syok sendiri. Kalaulah penyokong pencalonan dah tak punya, siapa pulak yang nak jadi pengundi. Sekoman-koman tok Moon di KT ada penyokong calon, ada bajet untuk kempen, ada sponsor. Begitulah berkecainya hasrat Shahruddin Abdul Hamid untuk bertanding sebagai calon bebas dalam pilihanraya kecil DUN Bagan Pinang, hari ini tidak kesampaian. Beliau dilihat memasuki pusat penamaan calon di pejabat perbandaran Port Dickson untuk menyerahkan pencalonannya. Bagaimanapun, tidak lama kemudian, beliau keluar dari pusat penamaan calon tersebut setelahs mendapati penyokong yang beria-ia menyokonganya sebenarnya bukan dari Bagan Pinang.
ketika meninggalkan dewan itu, Shahruddin memberitahu pemberita yang beliau sedang mencari seseorang sebagai penyokong pencalonannya dari kawasan DUN itu. Namun diberitakan Shahruddin tidak muncul lagi selepas itu. Mungkin merajuk membawa diri atau sudah teramat malu atas tindakan kebudak-budakan beliau. Tak ado kojo cari kojo, ..apo kono kau jang

Berikutan kegagalan shahrudin, SPR mengesahkan Bagan Pinang akan menyaksikan satu lawan satu antara calon PAS Zulkefly Mohammad Omar dan calon BN Isa Samad selepas proses penamaan calon bagi pilihanraya kecil itu tamat sebentar tadi di Dewan Majlis Perbandaran Port Dickson. Isa menyerahkan borang pencalonnya pada jam 9.05 pagi ini, diikuti oleh Zulkefly sejurus kemudiannya.

Tiada ulasan: