Kawan-kawan setia

Rabu, 28 Oktober 2009

Pelbagai

UBN sedang seronok sekarang ini dapat kucar-kacirkan puak-puak PAS, nanti media pro UBN akan dapat bonus hujung tahun. Blogger PAS pun terikut-ikut rentak melodi media UBN. Sampai lupa disiplin berparti terhadap kepimpinan. Kelamkalibutnya rakyat dek cerita perpecahan dalam PAS hingga terlupa isu sebenarnya yang ingin ditutup oleh UBN.

Muliakan pemimpin kita jangan terlalu ikut emosi, perjuangan mereka tiada tolok bandingnya dengan kita, selagi tidak jelas duduk perkara jangan menuduh sebarangan. Mursyidul Am, Presiden, Timbalan Presiden, dilantik oleh perwakilan, wajib memberi walak. Mengutuk Mursyidul Am..sangat tidak beradab, mengutuk Presiden...memang tak beradab, mengutuk Timbalan Presiden...juga tiada adab. memanglah dalam PAS telus, 2 hala, ahli boleh mengkritik pemimpin, tetapi belajarlah beradab dengan pemimpin.

Perhimpunan blogger di rumah Datuk Dr Hasan Ali, tak perlu di isukan, siapa kita mempertikai kesetiaan dan pengorbanan Dr Hasan Ali terhadap PAS. Memang kita tahu asal usul beliau, itu perkara lama, tak perlu diungkit. Beliau habis harta benda memperjuangkan PAS, kita korbankan apa?, usrah pun tak datang, puas sahabat sms minta datang usrah, sibuk memanjang. Memang kita masih terasa pahit atas tindakan presiden PAS gemulah Datuk Asri, Ustaz Nakhaie dan sewaktu dengannya yang belot, tetapi adilkah kita samakan dengan situasi sekarang.

Bagan Pinang usah dikesalkan, begitulah keadaanya di Negeri Sembilan kesuluruhannya. Nak cari 3 cawangan satu DUN pun susah, masing-masing takut nak ke depan takut dipulau atau takut dipecat kerja gomen. Orang kampong takut tak dapat jalan tar, jambatan, subsidi, projek ternak kambing dan berbagai ketakutan lagi. Sebab itu dipedalaman NS dibiarkan mundur, baru sentiasa ada modal mengugut rakyat. Perjuangan tetap pejuangan skat yang terdaya. Sebenarnya peringkat Kawasan dan DUN PAS Negeri Sembilan tiada "leaders", kalau nak menang di NS ni kena klon Hj Zul, YB Hj Taufik dan ekspot ke seluruh negeri. Dr Rosli juga kena panggil balik buat kelas motivasi.

Tiada ulasan: