Kawan-kawan setia

Khamis, 19 Ogos 2010

Pemimpin BN keliru antara salah dan betul

Kerajaan Negeri Sembilan memberi amaran akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pihak pengurusan masjid di negeri ini yang menggunakan masjid sebagai pentas melakukan aktiviti memecahbelahkan rakyat. (Ada kah tidak masjid sedemikian)

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, setakat ini tiga masjid telah diberi amaran setelah dikenal pasti mengadakan program yang cenderung membuat dakyah yang boleh menggugat perpaduan kariahnya. (Atas dasar apa masjid tersebut dihukum demikian..., berdasarkan sayarak ke kepentingan politik UBN?....)

“Saya pernah beri amaran pertama sebelum ini supaya pihak pengurusan masjid terbabit menghentikan program sedemikian. Hari ini (semalam) saya beri amaran kedua,” katanya selepas Majlis Penyampaian Bantuan Ihya Ramadan Asnaf Fakir Miskin, Bantuan Tahunan Masjid dan Saguhati AJK Masjid 2010 Dewan Undangan Negeri (DUN) Paroi di Dewan Kompleks Belia dan Sukan Paroi di sini semalam.

Inilah antara punca semakin ramai bayi-bayi dibuang dalam tong sampah,. kerana pihak berkuasa asyik meneropong salah tempat...yang diteropong masjid, isu pergaulan bebas dibiarkan berleluasa..., anak-anak muda berdua-duaan disana sini tidak diteropong...

Tiada ulasan: