Kawan-kawan setia

Sabtu, 18 September 2010

Utusan, UMNO dan kuncu-kuncunya....

DAP Pulau Pinang membuat laporan polis terhadap kenyataan liar bekas Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan, yang kini melukut ditepi gantang dalam UMNO,Mohd Zahid Md Arip yang telah menuduh suspek utama pembunuhan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya adalah ahli seumur hidup parti itu sebagaimana yang disiarkan dalam akhbar yang terkenal penabur fitnah Utusan Malaysia, 16 September lepas.

Setiausaha Publisiti DAP Pulau Pinang, Ng Wei Aik berkata, kenyataan yang telah dikeluarkan oleh Zahid bermatlamat memburuk-burukan DAP sebagai sebuah parti gabungan dalam Pakatan Rakyat."Tuduhan itu nyata sekali tidak berasas kerana suspek berkenaan tidak pun pernah menyertai DAP tetapi sebaliknya pernah mengatakan hasrat menyertai MIC sepertimana yang dinyatakan oleh Senator T. Murugiah dan disiarkan oleh hampir kesemua media termasuk TV yang telah ditonton oleh kebanyakan rakyat.
Tindakan Utusan Malaysia membesarkan kenyataan Zaid, juga jelas menangguk di air keruh dengan mempolitikkan isu berkenaan bagi menghentam DAP yang didekati PAS dan PKR.DAP Pulau Pinang, katanya melihat usaha utama program itu ialah memberi gambaran bahawa DAP adalah sebuah parti yang menganjurkan keganasan.

"Itu dia sikap Umno dari dulu sehinggalah sekarang. Asyik melemparkan tuduhan dan fitnah walaupun tiada bukti sah," tambahnya

1 ulasan:

al-brangi berkata...

salam,

mohon dilinkkan ke bloglist tuan/puan atau tukar ke url baru seperti berikut>

http://al-brangionline.blogspot.com kerana blog lama al-brangi kena serang malware.

terima kasih banyak2.