Kawan-kawan setia

Rabu, 8 Disember 2010

Sambutan Maal Hijrah peringkat DUN Bangi

Majlis sambutan Maal Hijrah 1432 bagi kawasan DUN Bangi telah di adakan di masjid Hj Mat Saman Sungai Ramal Kajang. Dengan anugerah cuaca yang baik majlis telah berlangsung dengan meriah dengan kehadhiran penduduk tempatan dan jemputan khas. Antara VIP yang hadhir ialah YB Ahli Parlimen Serdang, YB ADUN Bangi sendiri dan ahli-ahli Majlis Perbandaran Kajang. Majlis sambutan kali ini telah di isikan dengan ceramah yang telah disampaikan oleh Uztaz Kamal Shaari dengan mengupas konsep Hijrah, peranan para sahabat utama dalam menjayakan hijrah dan peranan umat Islam masa kini.


Disamping itu pihak penganjur juga mengambil kesempatan mengadakan gerai jualan dan gerai-gerai kesedaran kesihatan juga pendaftaran pengundi. Orang ramai mengambil peluang mendapatkan penjelasan tentang bahaya denggi malah boleh mendapatkan bahan kimia anti nyamuk seperti abate dengan percuma. Orang ramai juga diberi peluang membuat pemeriksaan kesihatan asas.


Disamping penyampian anugerah Tokoh Maal Hijrah peringkat DUN majlis ini juga memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar yang cemerlang dari sekolah-sekolah anjuran kerajaan negeri.Tiada ulasan: