Kawan-kawan setia

Khamis, 17 Jun 2010

Majlis yang gagal

Mungkin kerana tak tahan karenah penganjur Fiesta Kelantan, kepimpinan kerajaan negeri termasuk Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat memulaukan perasmian Kelantan Fiesta 2010 malam semalam, bertambah parah, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak juga tidak hadir pada majlis itu. Mengikut jadual asal, majlis itu akan dirasmikan oleh DS Najib, tetapi tiba -tiba beliau digantikan oleh DS Mustapa Mohamed. Kenapa...?, tanbah parah lagi...hanya 300 orang sahaja yang hadir, suasana hujan lebat mencurah-curah, tambah lagi...elektrik terputus.. Menurut Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan Negeri, Datuk Takiyuddin Hassan berkata kerajaan negeri memulau majlis perasmian itu yang sepatutnya disempurnakan oleh Pemangku Raja Kelantan dan dihadiri Najib di pekarangan Stadium Sultan Mohammed Ke-IV.

Musim tarik gelaran istana

Kalau perasan...macam musim pulak gelaran istana ditarik dari individu-individu tertentu..

> Istana Johor menarik gelaran Datuk dari Datuk Chua Jui meng
> Istana Kelantan menarik balik beberapa gelaran Datuk
> Tekini bekas isteri kedua Sultan Brunai, bekas pemnaca berita TV3, diceraikan dan dilucutkan gelaran istana...

Isnin, 14 Jun 2010

Kehilangan yang sukar diganti...

Hari ini 14 June 2010 para pencinta perjuangan Islam terkejut dengan berita yang begitu menyesak jiwa, kehilangan seorang pejuang yang tiada tolok bandingnya , khususnya di Selangor. Ustaz Hasan Shukri adalah nama yang sangat hebat khususnya bagi ahli PAS Selangor. Namun Panggilan Ilahi tiada siapa yang menghalang, dia tetap pergi menemui Tuhannya. Beliau yang dimasukkan ke hospital Selayang pagi tadi sebenarnya baru sahaja pulang dari Kota Bharu jam 10.30 malam selepas menyertai Muktamar PAS ke 56. Bersama beliau malam tadi adalah Haji Subky Latif dan Haji Abdul Rahman. Ustaz Hassan telah berada di Kota Bharu sejak Rabu 9 Jun lagi telah menyertai mesyuarat Majlis Syura Ulama pada petang dan pada malamnya beliau menyertai majlis perasmian dewan-dewan oleh Mursyidul Am di Putik. Pada hari Khamis beliau menyertai Muktamar Dewan Ulama di Markas Dewan Ulama (Madu) di Machang.Bermula di Kuala Lipis Ustaz Hasan telah mengadu sakit dada hingga sampai di rumah jam 10.30 malam tadi pun Ustaz Hassan terus mengadu sakit dada tetapi hanya mengesyaki akibat dari pajeri nenas yang beliau makan. Memandangkan keadaan tidak berubah malah tidak berhenti sakit, kira-kira jam 9.00 pagi tadi, Ustaz Hassan dihantar anak beliau ke Hospital Selayang dan dibawa ke Unit Rawatan Jantung (CCU) Beliau disahkan meninggal dunia kira-kira jam 2.00 petang.

Sabtu, 12 Jun 2010

Rasanya tindakan ini menandakan demokrasi yang belum matang

Semua orang nampak...didepan mata
Kerajaan negeri bukan dari parti kerajaan pusat......pinggirkan, biar jangan maju
Rakyat miskin tidak menyokong parti kerajaan pusat...jangan bagi kemudahan, subsidi, biasiswa...biarkan dia susah
Ustaz yang terlibat dengan parti bukan kerajaan pusat....jangan bagi tauliah, kalau dia berceramah dimana-mana...kenakan tindakan
Pantau semua masjid dan surau di malaysia...ceramah hentam parti kerajaan, kenakan tindakan penceramah dan yang menjempu penceramah..
Anggota kerajaan, pekerja GLCs...tidak sokong parti kerajaan...ambil tindakan disiplin..tahan kenaikan pangkat..
Peniaga yang tidak menyokong parti kerajaan susahkan mereka dari mendapat lesen perniagaan, kalau boleh sekat jangan bagi...kontrak-kontrak kepada mereka batalkan..
Dulu anggota parti kerajaan, diberi pangkat...(datuk)..masuk parti bukan parti pemerintah...lucutkan..

dah tak larat nak senarai, banyak lagi..