Kawan-kawan setia

Ahad, 3 April 2011

Ape ke bende.....

Kecoh seluruh alam mengenai berita dimedia perdana bahawa KPN mengesahkan video fitnah terhadap Anuar TULIN...bahkan kemungkinan dihantar ke pakar antarabangsa untuk mengesahkan ketulinan video tersebut. Ape ke bende?..., bukan orang nak tahu tulin ke tak tulin, itu bukan isu... Rakyat na tahu dalam video tu sebenarnya SIAPA?...., siapa pengarahnya, siapa pelakonnya, siapa tukang pegang kameranya, siapa sediakan propnye...., siapa yang mengedarnya, siapa yang menontonnya...dan berbagai siapa lagi.


Kita bersetuju dengan Dr Syed Husin Ali supaya KPN menyiasat siapakah sebenarnya yang ada dalam video seks yang ditayangkan oleh Trio Umno sebelum ini kerana inilah isunya bukan soal tulen atau palsu. "Apakah orang yang ditunjukkan di luar video sama dengan orang yang berada di dalam video," kata bekas Timbalan Presiden PKR, Senator Dr Syed Husin Ali. Polis juga diminta menjelaskan, apakah tindakan ke atas mereka yang menunjukkan video itu kepada umum kerana ia jelas melanggar undang-undang negera. Syed Husin mengulas kenyataan Ketua Polis Negara hari ini yang mengatakan video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah tulen dan bukan palsu. Sebelum ini, Anwar sendiri tidak mempertikaikan video itu tulen atau tidak tetapi yang dinyatakan adalah beliau bukannya lelaki yang ada dalam video itu.


Wartawan Harakah, Wan Nordin Wan Yaakub yang dibawa menonton video itu di Carcosa Sri Negara juga berkata, wajah lelaki dalam video itu macam Anwar tetapi selepas melihat kepada perutnya beliau yakin ia bukan Anwar.


Anggota Parlimen Sungai Petani, Datuk Johari Abdul yang dibawa lebih awal menonton video itu oleh RTC juga membuat kesimpulan yang sama.


Pengarah Perhubungan PKR, Nik Nazmi Ahmad dalam Twitternya pula berkata, walaupun video seks itu tidak diubahsuai, Ketua Polis Negara tidak menjelaskan siapakah dalam video itu. "Banyak pelakun murahan sanggup buat kerja mcam ni," kata beliau dalam Twitternya

Tiada ulasan: