Kawan-kawan setia

Ahad, 10 Julai 2011

Peserta Himpunan BERSIH mati terkena water canon...siapa nak bertanggung jawab ni...

Seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0 yang terkena semburan water canon dan gas pemedih mata di KLCC meninggal dunia sekejap tadi. Baharudin Ahmad, 58 tahun, bersama rakan dan keluarganya berkumpul di KLCC terjatuh dan pengsan apabila disembur gas pemedih mata oleh pasukan keselamatan.


Beliau yang dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) disahkan meninggal dunia kemudiannya. Jenazah beliau kini masih berada di HKL.

Menurut rakan beliau, Suhaimi Long, Baharudin pengsan selepas terkena gas pemedih mata di di bawa ke HKL di mana anak perempuan mangsa bertugas di situ sebagai seorang doktor.

10 ulasan:

Dr Rita Coolidge berkata...

org yg perlu bertanggungjawab: ambabiga, anwar al juburi, pak hady, mat sabun...

terlibat di demo haram..merosakkan negara ...NERAKALAH tempat dia

zaidahksgpjk berkata...

ala dr rita.....bukankah jalan rintis ke arah syahid.....gitu..kalu tu bapak dr rita...patut ler berbangga kerna beliau cuba meluah perasaan tidak puas hati terhadap pimpinan yg semakin mencengkam kebebasan rakyat....rakyat kelas bwhan dah bangkit...dr....dr buta hati lagi ker?.....

MOHD RIZAN BIN ABDUL berkata...

SY BERADA BRSAMA ARWAH PAKCIK BAHARUDIN..syahid sesorg ada bbrpa tanda..antara yg menyentuh hati ini, syahidnya arwah dgn sgt tenang, kalimah syahadah rakan lafazkn ditelinga, diikut dgn baik, nadi pergi perlahan2, tiada sentapan izrail..ALLAHUAKBAR..sultan dah perkenan knpa mereka melarg ? sapa penderhaka?

mujahid ipoh

Dr Rita Coolidge berkata...

eeeeii aku malu ade bapak macm ni..
bodoh mcm lembu..buat demo ikut ambiga ..seorang kafir harbi..
kesian dia.. MATI KATAK..macam ibrahim libya..kesian..sungguh kesian,,

Dr Rita Coolidge berkata...

mati syahid kah itu???
polis dah larang..buat juga..
bole buat kat stadium..polis tak bagi kat kl..bole jer buat kat stadium shah alam..tapi tak nak buat..
permit tak nak mintak...
siapa kata agong restu..??? agong kata jgn lakukan huru hara..
ari tu dah jumpa agong..kenapa tak bagi memo itu???
huru-harakan negara..rosakkan harta awam..mengacau bilau adakah ini tuntutan ajaran ISLAM sebenar???
aku akui aku bukan la warak..tapi sebagai org ISLAM aku tak sanggup buat itu semua..
banyak lagi cara lain yg lebih afdal dan lebih baik dari demo HARAM..

goodlistener berkata...

MATI SYAHID ALA PAS....TAPI PADA AKU ITU SEBENARBENARNYA MATI KATAKKKKKKKK ...CUBA NASIB ARWAH BAIK SEBAB TAK DIPIJAK ATAU DILENYEK OLEH PERUSOH BERSIH...MOGA ROH ARWAH DICUCURI RAHMAT DAN DI TEMPATKAN BERSAMA ORG BERIMAN...AMIN

jannzkinchan berkata...

hahahaha...adoi...tula...bila cakap DR RITA n goodlistener ni buta hati...x nak percaya...marah pulak....tapi cubela baca bende2 yg berpaedah..boleh x baca due2 belah side punye,,,jgn la dungu sgt statik kat utusan,berita harian..cube2 la tengok keadilan,malaysia kini...kat situ dah dinyatakan agong suruh buat kat stadium merdeka..bila diorang nak berarak kat situ..kena sekat..wtf???lagi1..kalo najib teros pimpin negara ni..alamatnye...org melayu,cina,india n others da x de tempat la...cz bangla semua da take over..if u like our country will b like dat,then supportla najib...barang2 semakin naik...ohhhh...bahagia giler hidop..hahaha~~

Dr Rita Coolidge berkata...

aku dah baca dua2 belah..dan aku tahu puak2 pas kaki fitnah...mereka la org2 munafik akhir zaman..demo bershit menunjukkan kebodohan dan kebiadapan mereka..isu mati ini juga mereka nak spin dan membuat penipuan...seperti ketua mereka mat sabun yang juga kaki penipu.

Dr Rita Coolidge berkata...

aku dah baca dua2 belah..dan aku tahu puak2 pas kaki fitnah...mereka la org2 munafik akhir zaman..demo bershit menunjukkan kebodohan dan kebiadapan mereka..isu mati ini juga mereka nak spin dan membuat penipuan...seperti ketua mereka mat sabun yang juga kaki penipu...
Aku pasti..pas akan kalah besar masa pru nanti

Zieqrie hashim berkata...

ha3 kenyatan paling lucu penah saya dengar..siape suruh hadir ke perhimpunan haram siape yg anjurkan perhimpunan haram nier..tepuk dada tanyer akal.., berani buat berani tanggung..salahkan diri sendiri..jgn asyik nk menunding jari kat orang laen jer..cube pamerkan kenyataan yg matang sikit sokong dr rita