Kawan-kawan setia

Khamis, 8 Disember 2011

Lebih mengelirukan bukan Islam

Memang terkilan sangat, tak puas hati pun ada, dengan tindakan 3orang ini yang cuba menjatuhkan PAS didepan khalayak bukan Islam, tanpa mereka sedar sudah menambah keliru mereka tentang hukum-hukum Islam khususnya hukum hudud, yang sudah diketahui umum keliru. MCA memang tak pernah faham dan hingga kini tiada usaha rakan seperjuangan MCM iaitu UMNO cuba untuk memberi kefahaman kepada mereka. Mungkinkah dengan tidak fahamnya MCA tentang Islam memudahkan UMNO menipu MCA dan sewaktu dengan nya hal-hal syariat Islam lalu meberi batuan politik kepada UMNO selaku peneraju BN. Mereka ialah Presiden JUST  Dr ChandraMuzaffar, Pengerusi Ulama Muda Umno Ustaz Fathul Bari Mat Jahaya dan Ustaz Mohd Kamal Saidin selaku penasihat ugama  Mentri besar Terengganu. Mereka memfitnah PAS dan hudud dihadapan Presiden MCA Chua Soi Lek, Naib Presiden Liow Tiong Lai, Presiden Majlis Peguam Lim Chee Wee.
Mereka merumuskan PAS sengaja menggubal undang-undang itu demi kepentingan politik mereka atas sebab-sebab demikian:
1.    Mukallaf (akil baligh) ditarifkan sebagai seseorang yang berusia lebih 18 tahun dan boleh berfikir dengan waras, ini undang-undang British dan Eropah, bukan undang-undang Islam. Dalam Islam, Mukallaf adalah pada usia 15 tahun.
2.    Meliwat ke atas isteri juga tidak dimasukkan dan dibenarkan. Dalam Islam, ini sepatutnya haram.
3.    Hukum hudud PAS hanya akan membabitkan orang Islam sedangkan pada zaman Nabi Muhammad SAW, hukum itu juga terpakai kepada bukan Islam. Contoh; mangsa rogol beragama Islam akan dihukum manakala bukan Islam yang merogol gadis atau wanita berkenaan tidak akan didakwa. Jadi, bagaimana boleh ada dua set undang-undang. Ini tidak adil.
4.    Islam ugama adil dan Allah bersifat Pengampunan maka hukuman potong tangan kepada pencuri bukan penyelesaian hukuman.

2 ulasan:

Pokeh Busu berkata...

Alah biasa la dia orang, tak yah ambik pot

bfggds berkata...

You first need to select the positions on your North Face Jackets leather jackets to place patches. You can select locations such as the back of your jackets. Arms are also a very good place to position your patches. Belstaff Bags You can position your patches that you think it will look its best. Just don't place them over seems and pockets. You can use measuring tape to align your patch straight if you want. Otherwise randomly placed patches also give a good look. You can just add patches and leave the rest of your leather in the same way if you want. Cheap Ugg Boots But there are tons of other ideas too to make custom leather jackets.