Kawan-kawan setia

Jumaat, 20 April 2012

Malu kalau seorang MB cakap macam ni....

Bila membaca akhbar cetak Sinar Harian Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said mencabar Pas agar membiayai pengajian sembilan penuntut yang terlibat dengan perhimpunan Bersih di Mesir tahun lalu. menunjukkan mentaliti rendah seorang pemimpin. MB Terengganu ini sama juga dengan pemimpin BN lain atau ahli-ahli BN masih gagal memahami atau membezkn antara kerajaan dan parti.  BN sendiri pun tak pernah membiayai pelajar-pelajar keluar negara atau dalam negeri kecuali atas kes-kes tertentu yang PAS pun buat, bahkah individu pun buat menaja pelajar-pelajar bergantung kepada kes.
 
MB Terengganu ini masih beranggapan tindakan beliau tidak zalim,dengan menarik balik pinjaman kepada penuntut yang terlibat dalam demonstrasi BERSIH kerana pada pendapatnya, pihaknya menghantar penuntut terbabit ke luar negara untuk menyambung pelajaran dan bukannya melibatkan diri dengan perhimpunan haram. Umum tahu tindakan kerajaan ngeri Terengganu tersebut dibuat semata-mata dedam kerana penuntut tersebut menyebelahi PAS.  
 
Sebelum itu, kira-kira 100 orang yang terdiri daripada Gerakan Pelajar Pantai Timur (Gempur), Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (Mampat), Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) dan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SSM) berhimpun di hadapan Wisma Darul Iman untuk mendesak kerajaan menarik balik pembatalan pinjaman ke atas sembilan pelajar.
 

Tiada ulasan: