Kawan-kawan setia

Sabtu, 17 November 2012

Spin lagi kenyataan Karpal...spin lagi ...spin lagi

keratan MStar Online

keratan Sinar Online
Begitulah media dikerah untuk recycle kenyataan Karpal lagi dan lagi dan sampai bila-bila. Memang Karpal Singh pengerusi DAP, tapi dia seorang saja belum cukup DAP dan tidak boleh diambil kira DAP, kecuali dia mengeluarkan kenyataan rasmi DAP. Buku jingga sudah ada, apa yang media BN ni lebih sudu dari kuah, dan memanaskan isu hudud...yang paling penting bagi Pakatan Rakyat sekarang adalah menumbangkan BN, hudud tak perlu disebut sebab sudah termaktub dalam perjuangan dasar PAS. Bila BN dah tak berkuasa, PR menjadi kerajaan, sudah menguasai media kerajaan, media cetak dan elektronik, baru diambil tindakan seterusnya memahamkan rakyat termasuk DAP, MCA, MIC apa itu hudud dan bila sudah faham pasti tiada bangkangan lagi tentang melaksanakan hudud. Mengapa mereka tidak menentang hukum mati bagi jenayah tertentu yang sedang dilaksanakan sekarang?...sebab mereka sudah faham...

1 ulasan:

nonbal berkata...

Pertama, isu karpal tolak hudud dari sinar bukanlah isu recycle, itu adalah kenyataan terbaru karpal sebagai menjawab kenyataan Harun Taib. Jangan marah tak tentu fasal, kerana marah adalah sebahagian angkara iblis.
Kedua dimana tuan kata pas memateri hudud? Di menifesto atau di dlm perlembagaan parti? Nizar Jamaludin sendiri mengaku bahawa hudud tiada dlm perlembagaan pas.... Jadi jangan bohong, kerana berbohong merupakan salah satu sifat munafik. Ketiga, bagaimana pas kata nak laksana hudud selepas menang? Bukankah hj hadi, anwar dan LKS telah menandatangani perjanjian bahawa dlm apa keadaan dan masa, hudud tidak akan dilaksanakan? Apakah anda fikir begitu mudah untuk langgar perjanjian syaitan tersebut, tanpa melibatkan saman dan kes mahkamah? Jadi jangan janji palsu kerana janji tanpa ditunai adalah satu sifat munafik.