Kawan-kawan setia

Sabtu, 28 Januari 2012

KTS bukan Key Telephone System

KTS pernah menggegarkan negara dengan mengusulkan para wanita supaya melayan suami lebih dari seorang pelacur. Kalau pelacur melayan lelaki dengan melakukan apa saja seperti yang terdapat dalam porno, maka demi untuk kehendak suami,  mereka menyarankan berbuat perkara yang sama. Sekarang kerajaan dilaporkan akan memantau secara berterusan pengisian program KTS bagi memastikan pertubuhan itu tidak menyebarkan ajaran yang bertentangan dengan agama Islam. Menurut menteri di JPM Jamil Khir Baharom, langkah itu perlu sebelum pihak berkuasa boleh mengambil tindakan seterusnya terhadap kumpulan tersebut. JPM tidak boleh bertindak melainkan ada bukti yang lebih jelas dan nyata percanggahan pegangan dan tindakan kumpulan KTS ini. Pihak berkuasa baru-baru ini menyerbu satu program KTS yang dikatakan bermatlamat menangani gejala seks dalam masyarakat dengan mengaitkan nama Rasulullah secara langsung dengan isu seks.

Dailog bertajuk Sudah-sudah lah

Alamak.....Dato' Hasan Ali sudah buat roadshow.....?????.
ye ....
dengan Ustaz Nashruddin Mat Isa?...
mana ada nama Ustaz Nashruddin,
abis tu foto dia ada?.....
ambil berkat la kut.... atau takut nak naik pentas sorang-sorang, lalu ajak ustaz Nashruddin jadi jaga.
Ustaz Abdullah Zaik tu siapa?...
entah tak pernah dengar nama......
ohhhh tumpang sekaki la ,
Ustaz Hassan Basri?...
pun tak kenal, entah bila masa jadi Ketua Penerangan pun tak tau.....
lantak dia orang lah...
Anjuran Persatuan Perajurit Hulu Langat?....oh PPHL pun nak amik calon juga la PRU13 ni...
ni kita roadshow PRU13 la ni....mungkin DHA jadi calon PPHL dalam pilihanraya nanti...
Apa?....UStaz Nashruddin buat laporan Polis?....kenapa????
ohhh mereka gunakan foto beliau?....dia tidak sekalai-kali keluar PAS dan akan bersama PAS seumur hidup walaupun tanpa jawatan.....

Ahad, 1 Januari 2012

Menangani kerosakan akhlak dimalam tahun baru

 (Foto hiasan)
Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah menahan sejumlah individu beragama Islam kerana meminum arak dalam Ops Mungkar yang diadakan di Shah Alam menjelang ahun baru Masehi 2012. Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, operasi itu dibuat ekoran banyak pusat hiburan menganjurkan sambutan menyambut tahun baharu selain pihaknya menerima banyak aduan mengenai aktiviti itu. Antara yang dierbu itu JAIS berjaya menahan seramai 23 orang belia Melayu. Kesemua mereka terdiri daripada sepuluh lelaki dan 13 wanita. Setelah diperiksa, 10 daripada mereka didapati meminum arak. Difahamkan, rata-rata individu yang ditahan itu ialah pelajar institusi pengajian tinggi tempatan yang berusia antara 18 hingga 35 tahun.
Jadi kita tertanya-tanya, dimana berkesannya pendidikan agama yang di ajarkankan disekolah, sejak dari pra sekolah hingga ke universiti dan kolej. Mereka yang melakukan jenayah meminum arak itu sudah dewasa dam maklum tentang hukum dan kemerosotan kesihatan akibat arak, namu mereka meneguk juga. Tentu ada sesuatu yang mendorong mereka meminum arak, adakah iklan arak lebih berkesan dari pendidikan agama, atau mungkin juga kebebasan penjualan arak memudahkan mereka membelinya. Arak dah dadah hukumnya sama dan akibat pengamalnya sama, namun masih melakukannya.