Kawan-kawan setia

Selasa, 12 Mac 2013

Orang cerdik akan menyertai PAS atau komponen lain Pakatan Rakyat


Walaupun pemerintahan BN sudah kehabisan hayat, hanya nampak hidup kerana dibantu saka, pemimpin mereka masih mengigau sebagai kerajaan. Betul kata Dr Mahathir, orang-orang cerdik menyertai Pakatan Rakyat, yang tinggal dalam BN hanya budak-budak TADIKA. Mereka masih gagal memahami demokrasi, memahami apa itu kerajaan, apa itu parti politik. Pada mereka BN itu kerajaan, walaupun empat negeri BN adalah pembangkang, mereka kata kerajaan pembangkang. Contoh terbaru pemikirian pemimpin BN tahap TADIKA, dapat di lihat dalam kenyataan pemimpin Perlis ini yang disiarkan oleh media-media perdana bertajuk "penjawat awam jangan sabotaj kerajaan". Dia gagal memahami, bila bubar parlimen tak wujid lagi kerajaan, parti mana yang menang dialah kerajaan. Mungkin ucapan ini ditujukan kepada kenaikan-kenaikan gaji dan elaun kepada kakitangan awam yang diumumkan oleh bakal bekas PM beberapa hari lalu.
(sila rujuk) 
KANGAR - Penjawat awam diingatkan agar tidak mensabotaj usaha kerajaan dalam menjaga kebajikan rakyat dan negara semata-mata kerana terpengaruh dengan dakyah pembangkang.

Pengerusi Jawatankuasa Pertanian Perlis Sabry Ahmad berkata sudah terbukti janji pembangkang hanya mainan dan boleh merosakkan masa depan negara.
"...pembangkang tidak menjanjikan masa depan yang baik," katanya berucap mewakili Menteri Besar Perlis Datuk Seri Dr Md Isa sabu pada perhimpunan bulanan sektor awam Perlis, di sini hari ini. 

Sabry juga berkata penjawat awam di bawah kepimpinan kerajaan sedia ada menikmati kehidupan selesa.

Beliau juga berharap penjawat awam di Perlis membantu menjayakan wawasan negeri "Perlis Maju 2015" yang kini 70 peratus daripada indikatornya telah
dipenuhi.

Selain itu, penjawat awam juga antara kelompok yang turut berpeluang menikmati kemudahan rumah mampu milik di bawah skim Perumahan Rakyat 1Malaysia,
membabitkan pembinaan 10,000 unit rumah di Perlis dalam tempoh lima tahun.

Sebelum itu, Pengarah Penerangan Perlis, Mohamed Lokman Mahmud dalam ucapannya berkata pihaknya akan memberi penerangan mengenai dasar kerajaan kepada rakyat secara lebih agresif menerusi pelbagai program.

Katanya rakyat termasuk penjawat awam perlu diberi kefahaman tentang perkembangan semasa negara ini supaya mereka benar-benar menghayati  pentadbiran kerajaan yang sentiasa menjaga kepentingan rakyat.

Pada majlis itu, penjawat awam turut dipersembahkan dengan nyanyian koir Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) Perlis yang diterajui Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Perlis.- Bernama

Tiada ulasan: