Kawan-kawan setia

Ahad, 31 Ogos 2014

Bangi Gateway, mercutanda baru Bandar Baru Bangi

Bandar Baru Bangi terus berkembang dengan terdirinya beberapa mercutanda baru termasuk Bangi Gateway ini. Berada dilokasi yang sangat strategik, sesuai dengan nama Bangi gateway iaitu pintu masuk Bandar Baru Bangi. Sebaik sahaja melepasi tol masuk ke Bandar Baru Bangi, sudah kelihatan Bangi Gateway yang tersergam indah.

Walaupun masih belum dipenuhi lot-lot niaga yang ada, pengunjung sudah berpusu-pusu memenuhi lot lot parking, kemungkinan datang meninjau atau membeli-belah distor-stor yang sudah beroperasi.

Pembangunan Bangigateway ini pun masih belum selesai sepenuhnya dimana masih ada bahagian-bahagian dalam pembinaan.
Pengunjung mungkin tertarik dengan nama-nama lot niaga yang menarik seperti restoren Teh Tarik Place ini...Rabu, 27 Ogos 2014

Bulan haji telah tiba lagi

Sedar tak sedar, kita bakal didatangi buat sekelian kalinya, dengan bulan haji. Arab Saudi menjangkakan akan menerima 1.3 juta bakal haji dari seluruh dunia pada tahun ini. Kementerian Haji Arab Saudi memaklumkan, kira-kira 228,000 jemaah adalah terdiri dari negara Asia Tenggara termasuk Malaysia dan Indonesia. Manakala Turki dan Eropah menghantar 190,000 orang dikuti 170,000 dari negara Afrika bukan Arab serta 63,000 dari Iran. Penerbangan pertama jemaah Haji Malaysia ke Tanah Suci tahun ini bermula hari ini 27 Ogos 2014 bersamaan 2Zulkaedah 1435, manakala penerbangan akhir 27 September 2014 iaitu berjumlah sebanyak 64 penerbangan dijadualkan musim ini bagi membawa 22,320 bakal haji Seperti biasa penerbangan awal akan membawa bakal hai ke madinah yang kebanyakannya menunaikan haji tamattuk iaitu mengerjakan umrah dahulu kemudian mengerjakan haji.

Ahad, 17 Ogos 2014

Isnin, 4 Ogos 2014

PNP kuat tetapi kelihatan semakin longgar

Walaupun berbagai berbagai fitnah, kerajaan PR-DAP dan komuniti Islam tetap utuh
PNP atau program Pecah dan perintah atau BNR break and rule memang popular dan selalu digunakan pihak tertentu untuk memecah sesuatu kesatuan lain yang dianggap musuh supaya lemah dan dapat dikuasai. Tetapi dalam kes BN terhadap PR nampaknya kuat kali ni, namun semakin hari semakin longgar. Berbagai isu dicipta yang terkini isu MB Selangor. BN dengan seluruh kudrat cuba memecahkan gabungan PAS dari PR hasil dari tindakan PKR ingin memecat TSKI dari kerusi MB di top up dengan kenyataan Presiden PAS tidak bersetuju TSKI dilucutkan, maka berbagai polemik diada-adakan. Satu surat dikeluarkan yang ditandatangani oleh Hj Mustafa Ali, kononnya PAS telah dengan rasminya keluar PR. Tindakan tidak matang budak-budak sekolah ini menjadikan PNP tajaan BN semakin rapuh dan kelihatan hodoh. PR kelihatan keruh dimuara tetapi dihulunya masih jernih, jika kocakan ditebingnya semakin letih dimuara pun pasti akan bersih jernih semula