Kawan-kawan setia

Sabtu, 18 Jun 2016

Selamat mengundi bagi warga Sungai Besar dan KualaKangsar

Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang merayu para pengundi wajar menggunakan kesempatan ini untuk menjadi hakim yang adil dalam proses demokrasi bagi memilih untuk mengundi PAS di Sungai Besar dan Kuala Kangsar, esok demi kesejahteraan dan masa depan yang lebih baik.

Abdul Hadi dalam kenyataannya, mengingatkan para pengundi di kedua-dua kawasan tersebut agar mengundi tanpa rasa takut dengan jiwa yang merdeka.

"Mengundilah dengan penuh keyakinan bahawa pangkahan kecil yang kita lakukan pada hari ini akan mengubah nasib masa depan kita semua.

"Kebaikan yang kita laksanakan pada hari ini akan mendapat ganjaran pahala yang berpanjangan,"katanya.

Beliau turut melahirkan perasaan gembira di atas kesempatan dapat bersua dan mengunjungi penduduk di kedua-dua parlimen sepanjang tempoh berkempen dari 5 hingga17 Jun 2016.

"Saya faham bahawa tuan puan berdepan dengan berbagai kempen sepanjang tempoh PRK ini berjalan. Kadangkala suasana begini boleh menyebabkan kira keliru dan tertekan, apatah lagi dengan media massa dan media baru saban masa mengasak tuan puan dengan berbagai maklumat. 

"Walau apa pun suasananya, pilihan adalah terletak di tangan tuan puan para pengundi sekalian bagi mewakili keseluruhan penduduk berbagai usia dan latar belakang di Sungai Besar dan Kuala Kangsar," katanya.

Justeru katanya, apa yang pasti ialah suara rakyat di Sungai Besar dan Kuala Kangsar mestilah didengarkan di Parlimen tanpa ada sekatan dan kebimbangan - Harakahdaily online

Isnin, 6 Jun 2016

Parti maksiat di beri amaran

BERLIN – Pihak berkuasa Jerman semalam membatalkan hari ketiga dan terakhir sebuah festival rock yang dihadiri lebih 90,000 peminat selepas petir menyambar dan mencederakan 80 orang dengan sebahagian daripada mereka parah.
Festival Rock Am Ring yang memasuki tahun ke-31 penganjuran dan menampilkan beberapa kumpulan ternama seperti Red Hot Chilli Peppers serta Black Sabbath itu berlangsung di sebuah lapangan terbang di Mendig, berdekatan litar lumba Nuerburgring.
Penganjur konsert itu menangguhkan persembahan selama beberapa jam kelmarin semasa satu lagi ribut menyebabkan sebahagian daripada 92,500 peminat bergegas memasuki kenderaan masing-masing untuk berlindung.
Pihak penganjur bercadang untuk meneruskan acara di tempat terbuka itu.
Pihak berkuasa bagaimanapun membatalkan permit acara itu pagi semalam selepas lebih banyak ribut petir diramal melanda.
Laman web penganjur pada awalnya melaporkan seramai 42 orang cedera semasa petir menyambar pada Jumaat lalu tetapi bilangan mangsa kemudian meningkat kepada lebih 80 orang.
Pertubuhan Palang Merah Jerman melaporkan bahawa sekurang-kurangnya lapan orang terpaksa dirawat di hospital.
Seramai 33 orang cedera dipanah petir pada festival sama tahun lalu, demikian menurut media Jerman. – Reuters